Отборът на „Шумен 98“ привлече още една украинска състезателка за пролетния дял на първенството в А хандбалната група при жените. Новото попълнение в редиците на шуменския тим е Альона Каменщик. Тя идва от украинския тим „Днепрянка“, а трансферът на хандбалистката в Шумен бе финализиран на 31 декември 2019 г.

Альона Каменщик е на 22 г., а титулярния пост, на който играе е разпределител. Каменщик играе хандбал от 12 години в родния си град Херсон. С тима на „Днепрянка“ в последните две години Каменщик печели бронзовите медали в шампионата на Украйна, както и шампионската титла в първенството по плажен хандбал, където попада в идеалния сборен отбор на надпреварата. В последните два мача от шампионата по хандбал на Украйна Каменщик направи много силни игри и помогна на своя тим да стигне до победите като гост на вицешампиона „Карпати“ Ужгород.

Каменщик пристига в Шумен на 8 януари и ден след това ще се присъедини към състава на „Шумен“, който започва подготовка за предстоящите мачове този петък. Първият мач на шуменки за годината е на 19 януари, когато тимът гостува на „Ники спорт“ в Сливница.

ШУМ.БГ