"Брайтън" и "Челси" завършиха 1:1 в първия мач от Висшата лига за 2020 г., който даде началото и на 21-ия кръг в шампионата. Сините бяха само на четири минути от успех край южния бряг, но с късен гол "чайките" взеха точка.

Зрелищен гол със задна ножица на резервата Алиреза Джаханбакш донесе точка на "Брайтън". Преди това Сесар Аспиликуета беше извел "Челси" напред в 10-ата минута.

Това беше и първата точка, която "Брайтън" изобщо взима в шампионатен мач срещу "Челси". Дотук "чайките" имаха девет поредни загуби срещу този съперник.

Равенството остави "Челси" на 4-о място с 36 точки, но тимът може да бъде доближен от "Манчестър юнайтед", който изостава с пет, но тепърва ще изиграе срещата си от кръга. "Брайтън" е 13-и с 24 точки.

Лондончани откриха в 10-ата минута, когато се разписа капитанът Сесар Аспиликуета. Той вкара при разбъркване след корнер, разписвайки се от два метра.

След почивката "Челси" свали оборотите и се стремеше просто да задържа топката, сякаш доигравайки срещата. Гостите от Лондон пропуснаха няколко положения, като в предни позиции действаха прекалено индивидуално и това се отрази.

"Брайтън" стана много по-опасен след влизането на резервата Алиреза Джаханбакш. Иранецът се включи с голямо желание и помогна на "чайките" в заключителните минути.

Само шест минути преди изтичането на редовното време домакините вкараха гол с невероятно изпълнение на Джаханбакш. След корнер капитанът Люис Дънк игра с глава, топката отиде към иранеца и той със задна ножица не остави никакви шансове на Кепа Арисабалага.

Само три минути след попадението на Джаханбакш "Брайтън" можеше да обърне резултата. Удар на Нийл Мопе по тревата обаче беше отразен с крак от испанския вратар на "Челси".

В друг мач, игран по същото време, "Астън Вила" победи "Бърнли" като гост с 2:1. Новаците в лигата стигнаха до успеха с голове на Уесли и Джак Грийлиш още преди почивката. "Бърнли" стигна само до почетно попадение, дело на Крис Ууд в 80-ата минута.

Дневник