Дълги години "Ливърпул" беше най-успешният английски клуб със своите 18 титли, но след епохата на сър Алекс Фъргюсън в "Манчестър юнайтед" беше изместен от трона. След силната 2019 г. феновете на мърсисайдци вече започнаха да мечтаят, че Юрген Клоп ще върне не само шампионската титла на "Анфийлд", но и ще помогне "Ливърпул" отново да излезе начело пред големия си съперник.

На този етап в полезрението на "Ливърпул" е друг от най-ценните рекорди в английския футбол – този по поредни мачове без загуба. Мнозина експерти вече са на мнение, че Юрген Клоп и футболистите му могат да подобрят невероятното постижение на "Арсенал" от 49 мача, донесло прозвището "непобедимите" за "артилеристите".

В момента "Ливърпул" е непобеден в 36 поредни мача от Висшата лига, като загуби за последно на 3 януари 2019 г. в паметен мач с "Манчестър сити", впоследствие коствал и титлата на мърсисайдци.

По ирония на съдбата именно "Сити" може да е отборът, срещу който "Ливърпул" да се опита да изравни рекорда на "Арсенал".

"Не виждам кой може да ги спре в момента, защото да победиш "Ливърпул" трябва да вкараш на този отбор два или три гола. Това би станало трудно срещу някой от по-скромните тимове. По мое мнение единственият отбор, който може да спре "Ливърпул" на Клоп в пряк дуел, е именно "Сити", обясни експертът на Sky Sports Пол Мърсън.

Един поглед над програмата показва, че мач между двата тима предстои в началото на април. Ако "Ливърпул" продължи да поддържа това високо ниво и не загуби в следващите три месеца, то гостуването на "Етихад" ще бъде именно мач №49.

"Не съм чул човек да говори за това скоро, но трябва да започнем да мислим, защото "Ливърпул" има огромна преднина и може да си позволи да завърши наравно в няколко поредни мача, върху тях го няма напрежението да печелят задължително. Да загубят до този мач със "Сити" обаче би било много трудно", добавя Мърсън.

Повече четете в Дневник