Григор Димитров постигна труден обрат и донесе първи успех на България в "АТП къп". Той се наложи с 2:6, 6:4, 6:1 срещу Даниел Еванс и изравни резултата срещу Великобритания.

В първия двубой Димитър Кузманов положи много усилия, но отстъпи срещу намиращия се с 370 места по-напред в световната ранглиста Камерън Нори.

Предстои Димитров като капитан да определи кои от отбора ще играят в решителния мач на двойки.

Мачът започна трудно и неубедително за българина. Той допусна три поредни пробива, което постави Еванс във водеща позиция. Димитров опита да се противопостави, като върна един от пробивите, но съперникът му продължи с увереност, за да стигне до 6:2.

Във втория сет играта беше оспорвана, като българинът улови първата си възможност за пробив, след което взе и сервис-гейма си, за да стигне до 5:2.

Димитров не можа да използва предимството си и допусна нов пробив. Еванс се доближи само на гейм за 4:5, като сервираше за изравняване. Последва дълъг и много оспорван гейм, в който българинът съумя да излезе победител и изравни.

Димитров започна с пробив третия сет и поведе с 3:0. След това той се защити от пробив в труден гейм и продължи уверено към обрата. Българинът постигна още един пробив, след което сложи точка с гейм на нула.

Дневник