Премиерът Бойко Борисов поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата във връзка с акцията за открития боклук от Италия в Плевен. "Това не е първото място, в което влизат по този начин. Поне на още седем места в момента се подготвят. Всеки, който си мисли, че може да си прави някаква далавера за сметка на държавата и здравето на хората, ще си получи своите санкции. Винаги съм считал, че има персонална отговорност", заяви Борисов, цитиран от БТА.

Вчера стана известно, че прокуратурата в Плевен е започнала разследване за съхранението на 9000 тона отпадъци, внесени по море от Италия от фирма "Феникс Плевен" ЕООД. Ще се проверява и дали има връзка с ндрангета (италианската организирана престъпна мрежа от района Калабрия - бел. ред.), срещу която през декември бе проведена мащабна акция.

"Има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, като издадат един документ, той да е законосъобразен. Ако има хора, които са нарушили закона, съответно, който е прегрешил, ще понесе отговорност - това е борба с корупцията", подчерта премиерът.

Той отбеляза, че каквото е имало да се събере като доказателствен материал по случая с боклука в Плевен, е събрано. "Аз считам, че тук ДАНС, МВР и прокурорите свършиха добра работа, ще я свършат и на други места", отбеляза премиерът.

Бойко Борисов подчерта, че срещу корупцията се работи по всички етажи на властта. Днес той прелетя с хеликоптер над трасето на българския участък на газопровода "Балкански поток", както е известна частта през България на проекта "Турски поток". Борисов обяви, че ще покаже кадрите на президента на Русия Владимир Путин.

Дневник