Обществените поръчки на Столичната община вече са само по електронна процедура – без хартиени документи, обяви кметът Йорданка Фандъкова днес. "Вече няма да има друг начин за провеждане на процедурата – единствено електронни поръчки ще обявява Столичната община", добави тя.

Общината участва в пилотната фаза на проект за дигитализация и първата процедура за 2020 г. - за поддръжка и експлоатация на фонтаните в София на стойност 240 000 лева ще е в е-формат, обеща кметът.

Участниците в търга няма да разнасят документи в кашони, а и ще се постигне по-голяма прозрачност на процедурата, тъй като порталът за обществени поръчки е достъпен в реално време от всеки, изреди предимствата на е-формата Фандъкова.

Последната партида от 15-те нови електробуси, купени от "Столичен електротранспорт", са пристигнали вчера, 2 януари, и ще бъдат пуснати в движение до началото на март. Фандъкова уточни, че те ще обслужват автобусната линия №123, която е от Онкологията в кв."Дървеница" до Симеоновския лифт, както и линиите № 84 и 184 до аерогарата.

До средата на годината всички трамваи по линия №18 ще бъдат нови, нископодови и с климатици, Те са 13 и вече 2 от тях вече са пуснати в движение, заяви Фандъкова. Следващата партида от 11 нови трамваи ще пристигнат по-късно и те също ще обслужват тази линия.

Дневник