Клуб и отбор по американски футбол в Шумен с името Shumen Brewers (Пивоварите). Създаването на такъв тим е дългосрочна цел на група активни млади хора, които практикуват този спорт в София и искат да го разпространят в останалите краища на страната.

Първата крачка в тази посока е организиране на информационна среща за американския футбол в Шумен. Тя е насрочена за 16 януари от 19,30 часа, като все още се уточнява мястото на сбирката.

„Искаме да увеличим интереса към американския футбол. В момента той се развива, на аматьорски начала, предимно в София. Има отбор, предимно от студенти в Благоевград. През декември 2019 г. създадохме отбор във Варна и момчетата там вече тренират. Направихме рекламна страница във фейсбук за Шумен, за да видим има ли интерес и се оказа, че от 31 декември до днес десетки хора се присъединиха“, обясни идеята за ШУМ.БГ Мартин Дойчев, който е от София и играе американски футбол.

От вчера във фейсбук е създадена и група Shumen Brewers, където ще се публикуват всички съобщения и новини, свързани с предстоящото представяне на американския футбол в Шумен.

ШУМ.БГ