Две сгради са спасени от изгаряне след пожар в съседна на тях изоставена къща на ул. „Рила“, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Сигнал за пожар в коридор на къща на ул. „Рила“ е получен вчера в 19:19 часа. Пристигналият на място екип на пожарната установил, че горят мебели и домашно имущество в коридора и стаите на първия етаж на къщата. Изяснено било, че пламъците са тръгнали след късо съединение в ел. инсталацията. Унищожени са мебели, домашно имущество, покривна конструкция около 1 кв.м, опушени са около 60 кв.м стени. Пожарът бил загасен с помощта на 6 тона вода.

При друг инцидент, станал на 3 януари, е образувано досъдебно производство. В петък в 23:02 часа е приет сигнал за пожар във външно тяло на климатик в автокъща на бул. “Ришки проход“ в Шумен. При пристигане на място огнеборците установили, че пламъците са унищожили климатика. При извършения оглед е намерена бутилка със запалителна течност.

Общо на 13 сигнали за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през почивните дни. Погасени са пожари в отпадъци в Шумен, в Смядово, в комин на жилищен блок в Шумен , в сухи треви до Хиподрума , в комин на къща в село Пристое, в отпадъци до Парк Студентски в Шумен, в отпадъци в сметище в село Конево.

ШУМ.БГ