Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че до края на водната криза няма повече да се вижда с лидера на партията, от която беше избран на поста - БСП. Пред сайта zapernik той обяснява, че в рамките на седмица Корнелия Нинова идва за втори път в града, като на него не му е ясно с каква цел се прави това.

При първата визита на Нинова Владимиров я придружи, но при днешното и посещение, той отсъстваше от пресконференцията на лидера на БСП. Пред журналисти тя обясни липсата му с ангажименти.

"Водната криза на Перник не е терен за политическа борба за рейтинг и за вадене на политически дивиденти, а конкретна работа в труден момент. В Перник е обявено бедствено положение. Група политици идват и си правят ПР с водната криза и с мен. Няма да стане", казва още Станислав Владимиров.

Той посъветва бившият омбудсамн, неуспял кандидат за кмет на София и настоя лидер на гражданско движение Мая Манолова "да не си търси тема за яхване на Перник".

Както е известно Перник е във воден режим от 18 ноември, а от 20 декември той беше затегнат допълнително, като сега вода има 8 часа на денонощие. От началото на водната криза Станислав Владимиров имаше няколко срещи с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както в Перник, така и в София. В крайна сметка държавата осигури над 35 млн. лева за дейности, които евентуално да решат или поне да облекчат ситуацията с недостига на вода.

Дневник