Българският национален отбор по волейбол ще се изправи срещу Нидерландия във втория си мач от квалификационния турнир в Берлин. Двубоят е днес от 15.00 часа и ще бъде излъчен по БНТ 3.

В понеделник българите играха силно и поднесоха изненада с победата си с 3:2 срещу Франция.

С успеха си воденият от Силвано Пранди отбор е трети в групата с две точки. Начело са "петлите" с четири, следвани от европейския шампион Сърбия с три, но и двата състава са изиграли по два мача. При победа с 3:0 или 3:1 България ще събере пет точки и ще е начело преди последните срещи в групата.

Напред продължават първите два отбора от двете групи, а за Токио се класира само победителят в турнира.

Диагоналът Цветан Соколов остана силно впечатлен от представянето срещу Франция. Той посочи, че е положително настроен, но призова за спокойствие.

"Според мен заслужавахме тази победа. Това беше един от най-добрите ни мачове. Изиграхме страхотен двубой, най-вече тайбрека. Имахме ситуации, в които наистина французите натискаха много със сервис, но ние успявахме да изиграем дори и високите топки, които имахме, по най-добрия начин. Много движение, доста усилена работа в защита", каза Соколов.

"Трябва да мислим мач за мач - много пъти сме мислили за напред и нещата не са се получавали. Така че, нека да си починем и изчистим главите за срещата с Нидерландия. Със Сърбия изиграха мач на приливи и отливи, но всеки ден е различен", добави българският диагонал.

Дневник