Тенисистът Димитър Кузманов отвори пътя към трета победа за България в "АТП къп". Той спечели убедително с 6:0, 6:3 срещу Стив Дарси в първия двубой.

Предстои Григор Димитров да се изправи срещу Давид Гофен. Ако постигне девети успех от десет мача срещу този съперник, българският отбор ще спечели мача с Белгия и ще завърши на първо място в група С.

"Изживявам мечтата си всеки ден, както всички в отбора и всички фенове. Даваме всичко от себе си, боря се от първата до последната точка, дадох всичко от себе си и победих", каза Кузманов след победата.

"Събрахме се преди да излезем на корта и просто трябваше да се раздадем максимално във всеки момент. Никой не очакваше да победим Великобритания, а сега сме на път да стигнем четвъртфиналите", добави той.

Мачът започна с предизвикателство за него, след като още в първия гейм трябваше да спасява възможност за пробив. Българинът, който е 417-и в света, се справи и след това започна да притиска съперника си. Кузманов не даде нито гейм на Дарси (№200 в света) в първия сет.

Във втория белгиецът направи важен пробив за 3:2, но Кузманов отговори мигновено и изравни.

Това даде допълнителна увереност на българина, който довърши мача убедително. След още един пробив Кузманов спечели с 6:3 и донесе важна победа.

Дневник