Летящи таксита и робот, който носи тоалетна хартия, когато вашата е свършила, а също и 5G за по-малко от 500 долара радват посетителите на изложението за потребителски технологии в Лас Вегас, предадоха агенциите "Франс прес" и "Асошиейтед прес".

Гигантите от света на електрониката и автомобилостроенето представят своите продукти и услуги за предстоящата година, а големи компании като "Епъл" (Apple), "Гугъл" (Google) и "Майкрософт" (Microsoft) както обикновено организират собствени презентации.

Изложението днес отваря врати за широката публика и ще продължи до 10 януари.

Посетителите ще могат да се запознаят с робота Бали, който стига само до глезена на човека, но има претенции да се разпорежда в къщата. Устройството с вид на малка цветна топка, произведено от "Самсунг" (Samsung), следва стопанина си по петите и го кара да прави гимнастика. Бали издава заповеди и на свързаните с интернет устройства в дома, включително на автоматичната прахосмукачка, когато собствениците са навън или когато кучето разпилее навсякъде хлебни трохи. Той може да прави снимки и помага на възрастни хора да не се чувстват сами, а освен това е отличен приятел на децата и домашните животни.


"Самсунг" представи и очила с увеличена реалност, благодарение на които можете да поставите пред себе си треньор, който да брои лицевите ви опори и нападите.

Южнокорейският автомобилостроител "Хюндай" (Hyundai) обяви, че ще започне промишлено производство на летящи машини за "Юбър" (Uber), който възнамерява да създаде през 2023 година мрежа от споделени летящи таксита. Групата уточни, че тези коли ще бъдат четириместни и 100 процента електрически.

От тази година притежателите на свързан с интернет телевизор webOS на LG ще могат да поставят въпроси и да получават отговори в реално време във връзка с предаването, независимо дали става въпрос за спорт, новини или филми.

Петдесетина оператори са започнали да развиват 5G мрежи по света, за които обаче са необходими съвместими телефони.

Китайският производител на електроника TCL представи три нови смартфона, единият от които създаден специално за последното поколение мобилна телефония. Групата обеща, че цената им ще бъде под 500 долара.

Вертикалната телевизия вече се използва в Южна Корея, но ще бъде на разположение и в други страни през 2020 година. "Серо" ("Sero", което означава "вертикално" на корейски) на "Самсунг" е телевизор, който се върти и става ту хоризонтален, ту вертикален, подобно на таблетите и смартфоните.

А ако се озовете с празно руло тоалетна хартия, можете да разчитате на робота "Чармин" (Charmin). Компанията собственик "Проктър енд Гембъл" (Procter and Gamble) уточни, че той няма да се продава, а е само пример за това какво е възможно да се създаде, отбелязва АП.

Дневник