ългария ще трябва да победи Белгия на двойки, за да може да излезе от групата си в "АТП къп". До това развитие се стигна след загуба на Григор Димитров с 6:4, 2:6, 2:6 срещу Давид Гофен.

Преди това Димитър Кузманов беше дал преднина на българския отбор с убедителна победа.

В другия мач Великобритания спечели с 3:0 срещу Молдова и това усложнява задачата на България.

За Димитров това беше втора загуба от десет двубоя с Гофен. Срещата беше трудна за българина, като съперникът му се възползва от възможностите си, за да направи обрат.

Двубоят започна отлично за Димитров, който проби рано, а след това се спаси от 0:40 и поведе с 3:0. Гофен положи много усилия и подобри играта си. Белгиецът върна пробива, след което двамата си размениха по още един пробив.

Сетът стана много оспорван, а в края му Димитров нанесе удар и проби, за да спечели с 6:4.

Във втората част от мача Гофен подобри значително играта си при свой сервис. Той тръгна силно и след два пробива стигна до 3:0. Димитров върна единия от тях за 1:3, но веднага след това отново понесе пробив. Белгиецът приключи сета убедително с гейм на нула.

Гофен продължи да играе стабилно и в третия сет, като се възползва от колебанията на Димитров на начален удар. Той проби и поведе с 3:1.

Много важен беше шестият гейм, в който Димитров беше на милиметри от връщане на пробива. Българинът поиска намеса на системата за преглед и тя показа, че топката е закачила линията минимално, което означаваше, че точката е за белгиеца. Гофен използва момента и спечели гейма, направи нов пробив и с гейм на нула приключи мача.

Дневник