"Лудогорец" се подготвя за строежа на централната трибуна на стадиона си, обяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев. Надеждите на шампионите са изграждането да започне тази година.

"На финалната права сме за проектирането за новия сектор А на нашия стадион. Днес имах среща с единия от собствениците - Георги Домусчиев, и обсъдихме новата трибуна", каза Петричев.

По думите му трибуната ще разполага с всички удобства за привържениците и за журналистите.

Наскоро собственикът на клуба Кирил Домусчиев заяви, че за развитието на българския футбол е ключово да има добра инфраструктура. Според него държавата трябва да инвестира в стадионите.

"Лудогорец" изгради три от секторите на стадиона в Разград. Клубът започна модернизацията с трибуната "Козмин Моци", за която държавата даде 5 млн. лева. През декември 2016 г. "Лудогорец" получи стадиона на концесия за 35 години.

Наскоро името на стадиона беше сменено на "Хювефарма арена".

Началото

През ноември 2014 г. собственикът на клуба Кирил Домусчиев обяви готовност да изгради наново целия стадион, ако държавата се включи с 20% от инвестицията. Впоследствие държавата даде 5 млн. лева за изграждането на трибуна "Моци", която бе открита през 2015 г.

Последващи инвестиции от клуба обаче нямаше. В началото на годината ръководството на "Лудогорец" заплаши, че ще отборът ще напусне Разград заради несъгласие с одобрения от общинския съвет концесионен договор. Според него клубът трябваше да плаща по 0.5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

"Лудогорец" постави ултиматум да се преразгледа концесионният договор, а кметът Василев обвини футболния шампион в "извиване на ръце". Домусчиев дори каза, че не знае дали стадионът ще се строи. В крайна сметка обаче двете страни се разбраха и през октомври се стигна до споразумението, което днес бе официализирано.

Дневник