Българският отбор по тенис приключи участието си в "АТП къп". В решителния двубой на двойки Григор Димитров и Александър Лазаров допуснаха обрат за 6:3, 4:6, 7:11 срещу Сандер Жиле и Йоран Влиген.

С това Белгия направи обрат и спечели мача с 2:1 победи. Денят започна с убедителен успех на Димитър Кузманов. След това Димитров отстъпи срещу Давид Гофен.

Димитров и Лазаров започнаха много добре мача на двойки. Те пробиха за 3:1, а по-късно се защитиха след изоставане с 15:40 и спечелиха сета.

Българите продължиха силно и във втория сет, като започнаха с пробив. След това отново проявиха увереност и се защитиха от 15:40 с три поредни точки.

Белгийците съумяха да върнат пробива и изравниха за 2:2. Последва размяна на бързи сервис-геймове, за да се стигне до ключовия пробив на Жиле и Влиген за 6:4.

В шампионския тайбрек белгийците направиха минипробив за 4:2. След това българите изпуснаха няколко възможности за намаляване на изоставането, но не се възползваха. Съперникът продължи стабилно и спечели мача.

Дневник