Роджър Федерер, Серена Уилямс и Рафаел Надал ще участват в демонстративен мач, с който ще набират средства за борбата с пожарите в Австралия. Срещата ще се проведе на 15 януари, само пет дни преди началото на Australian Open.

Трите звезди ще излязат на корт "Род Лейвър арена", на който се играят най-важните мачове от Australian open. Местният тенисист Ник Кириос също ще вземе участие в мача. Другите участници са Стефанос Циципас, Наоми Осака и Каролин Вознячки.

Кириос вече обяви, че ще дарява по 200 австралийски долара за всеки ас, който реализира по време на Australian Open.

Борбата с пожарите в Австралия продължава, като най-малко 25 души загубиха живота си заради огнените стихии в южната част на страната. Милиони животни също станаха жертва на пожарите, а най-малко 2000 къщи са унищожени.

Организаторите на първия турнир от Големия шлем за годината също предприеха мерки, като обявиха, че може да прекратяват мачове заради пожарите.

Междувременно Рафаел Надал получи наградата за спортсменство за 2019 г. в тениса на името на Щефан Едберг. "Предпочитам да бъда запомнен като добър човек, отколкото като добър тенисист. Тази награда означава много за мен, но в живота има и по-важни неща", каза испанецът.

Дневник