Футболната асоциация на Англия (ФА) ще преразглежда своите търговски отношения и продажбата на медийните си права, след като беше критикувана заради излъчване на мачове от букмейкърски платформи. Британският парламент и редица организации разкритикуваха ФА заради факта, че срещи от ФА къп през уикенда бяха показани от букмейкъра bet365.

В последния, трети, кръг от надпреварата общо 23 срещи бяха излъчени в сайта и мобилното приложение на bet365, което е много повече от броя на мачовете, предвидени за телевизионно излъчване в Обединеното кралство.

Договорът между ФА и bet365 датира от януари 2017 г. и влезе в сила от началото на сезон 2018-2019. Само шест месеца след подписването на контракта футболната асоциация се разграничи от хазартния сектор и прекрати партньорство с друга компания, Ladbrokes.

Критиките от Британския парламент са именно заради изразената позиция от ФА през юни 2017 г., че ще преустанови партньорство с компании от хазартната индустрия.

"Този наш договор е подписан преди решението ни от юни 2017 г., затова ние спазваме нашите задължения", обявиха от ФА. Организацията добави, че ще преразгледа отношенията си, считано от сезон 2024-2025, когато настоящият договор изтича.

Дневник