"Реал" (Мадрид) се класира във финала за Суперкупата на Испания, след като победи "Валенсия" с 3:1 в първия полуфинал в надпреварата. Мадридчани се наложиха лесно над "прилепите" в среща, която се игра на стадиоон "Крал Абдула" в Джеда, Саудитска Арабия.

Двубоят беляза началото на новия формат в Суперкупата на Испания, в който спорят четири тима. През тази година това са "Реал", "Валенсия", "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид).

Точни за "Реал" бяха Тони Кроос, Иско и Лука Модрич. За "Валенсия" се разписа Дани Парехо от дузпа.

Тимът на Зинедин Зидан ще играе за 16-и път в мача за трофея, като в историята си има 10 купи от надпреварата и пет загубени финала. За последно "Реал" спечели Суперкупата на Испания през 2017 г.

Мадридчани доминираха през цялата и дълго време дори не позволиха на "Валенсия" да отправи точен удар.

"Реал" поведе в 15-ата минута след гол директно от корнер, дело на Тони Кроос. Той изненада вратаря на "прилепите" Жауме Доменек и прати топката в мрежата му след фалцов удар.

В 39-ата минута мадридчани стигнаха и до втори гол, който вкара Иско. Той се разписа след разбъркване в наказателното поле на "прилепите", а защитата не успя да се намеси и да избие.

Втората част премина на по-ниски обороти, а "Валенсия" дълго време така и не се доближи до вратата на Тибо Куртоа. Вместо това "Реал" вкара трети гол в 65-ата минута.

След контраатака и подаване на Лука Йович топката отиде в Лука Модрич, а той я прати в мрежата с красив изстрел с външен фалц.

До края на двубоя "Валенсия" стигна до почетен гол в добавеното време. След консултация със системата за видеоповторения реферът Мансано санкционира Серхио Рамос за игра с ръка и капитанът на "Валенсия" Дани Парехо беше точен от 11-те метра.

Дневник