Алберт Попов записа 18-о място в слалома от Световната купа по ски в италианския курорт Мадона ди Кампилио. Българският скиор записа второ влизане в точките от началото на сезона след добро представяне на пистата "Канелоне Мирамонти".

Попов се спусна с 22-и стартов номер и завърши 25-и в първия манш. Във второто си спускане той беше далеч по-добър и даде 11-о време.

Българинът завърши на 1.85 секунди зад победителя Даниел Юл от Швейцария.

Попов влезе в точките във втори слалом през сезона, след като беше 12-и във Вал д’Изер в средата на декември. След четири слалома българинът е 28-и в класирането за малкия кристален глобус с 35 точки.

В италианския зимен център Даниел Юл спечели за втора поредна година, като това са и единствените му успехи в Световната купа. Швейцарецът обаче се нареди до легендите Ингемар Стенмарк и Алберто Томба, както и до Хенрик Кристоферсен, които дотук бяха единствените скиори с две поредни победи в Мадона ди Кампилио.

Именно Кристоферсен се нареди втори зад Юл, изоставайки с 15 стотни. Трети завърши французинът Клеман Ноел.

Лидер за Големия кристален глобус в Световната купа е Алекси Пинтюро с 475 точки, следван от Александър Оомод Килде с 474. В малката купа в слалома лидер е Кристоферсен с 242 точки, а с две по-малко е Ноел.

Дневник