"Атлетико" срещу "Реал" е финалът в Суперкупата на Испания през тази година, след като "дюшекчиите" победиха "Барселона" в зрелищен полуфинал. Тимът на Диего Симеоне се наложи с 3:2 над каталунците, въпреки че само девет минути преди края на двубоя изоставаше с 0:1.

Срещата премина през куп обрати, а и петте гола на стадион "Крал Абдула" в Джеда паднаха през второто полувреме.

Коке откри в 46-ата минута, но с попадения на Меси и Антоан Гризман в 51-ата и 62-ата "Барселона" обърна. В самия край на мача Алваро Мората и Анхел Кореа вкараха в 81-ата и 86-ата, за да донесат успеха на "Атлетико".

Срещата беше белязана още от отменен гол на Меси, както и претенции за дузпи от двете страни.


"Атлетико" ще играе в мач за Суперкупата на Испания за пръв път от 2014 г., когато спечели трофея. Тимът има общо две купи от надпреварата и четири загубени финала.

Преди почивката "Барселона" имаше голямо преимущество и създаде редица голови положения пред вратата на "дюшекчиите". Играчите на Ернесто Валверде обаче направиха няколко пропуска, а с отлични намеси се отчете стражът на "Атлетико" Ян Облак.

Каталунците имаха и претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Фелипе, но реферът Хосе Луис Гонсалес Гонсалес прецени, че нарушение няма, а и ситуацията не беше прегледана с технологията за видеоповторения.

След почивката само 18 секунди бяха нужни на "Атлетико", за да открие. Влезлият веднага след паузата Коке завърши атака на скорост след пасове между Жоао Феликс и Анхел Кореа, и реализира с удар в долния десен ъгъл.

Отговорът на "Барселона" беше мълниеносен и в 51-ата минута каталунците изравниха. Лионел Меси се разписа, като наказа грешка на защитата в червено-бяло с хубав удар с десния крак.

Само девет минути по-късно аржентинецът се разписа за втори път, но попадението му беше отменено заради игра с ръка в началото на атаката.

Каталунците не чакаха много преди да вкарат още веднъж, като това стана в 62-ата минута. Антоан Гризман се разписа отблизо, след като Облак първоначално спаси изстрел с глава на Луис Суарес, но нямаше отговор при добавката.

Последваха силни минути за "Барселона" и още няколко положения, които каталунците пропуснаха, за да се стигне до заключителните минути, в които "Атлетико" отбеляза два гола и обърна резултата.

Само в рамките на пет минути "дюшекчиите" успяха да компенсират пасива си. В 81-ата минута Мората вкара от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на вратаря Нето срещу Витоло.

Само две по-късно нова дузпа за "Атлетико" не беше отсъдена след игра с ръка на Жерар Пике.

Все пак в 86-ата минута Кореа вкара трети гол за "Атлетико" след контраатака и подаване на Мората.

Дневник