Кубрат Пулев е следващият съперник на Антъни Джошуа, като щабовете на двамата боксьори вече преговарят за мач за световната титла. Това съобщи Sky Sports, позовавайки се на информация от говорителя на Международната боксова федерация (IBF).

Пулев е задължителен претендент за пояса на IBF, а Джошуа трябва да защитава тази титла, както и пояса на Световната боксова организация (WBO).

"Беше ни казано, че щабовете на Пулев и Джошуа преговарят и са поискали крайният срок да бъде удължен до 31 януари", обяви говорителят на IBF.

Шансовете такъв мач да има се увеличават и от факта, че претендентът на WBO Александър Усик се насочва към друг съперник. Украинецът, който държеше всички титли в полутежка категория, се качи в най-тежката дивизия и вече проведе един мач. Усик вече е избрал да се бие срещу Дерек Чисора в Лондон през март.

"Разговорите текат в момента и всички страни следват своя план. Ако нещата се получат до няколко седмици може да приключим", коментира промотърът на Джошуа Еди Хърн.

В последните месеци няколко пъти промотърът на Пулев Боб Аръм обяви, че българинът може да нокаутира Джошуа и ще го победи в мач за световната титла.

Пулев вече имаше насрочен мач с Джошуа веднъж, като двамата трябваше да се бият през октомври 2017 г. Няколко седмици преди срещата българинът получи контузия на гръден мускул и се отказа.

Джошуа държи три от поясите в тежка категория - IBF, WBO и този на Световната боксова асоциация (WBA). Британецът си ги върна след успех над Анди Руис на 7 декември в мач-реванш в Саудитска Арабия. През юни 2019 г. Джошуа претърпя единствената си загуба на професионалния ринг, когато беше нокаутиран от Руис в Ню Йорк.

Дневник