Рекордите не са това, което мотивира "Ливърпул" да продължава със силните си изяви през сезона. Това обясни мениджърът на червените Юрген Клоп ден преди важното гостуване на "Тотнъм".

В събота мърсисайдци се изправят срещу "шпорите", а ако победят, ще съберат 61 точки след 21 мача. До момента нито един отбор от Висшата лига и от топ 5 първенствата на Европа не е събирал такъв актив след 21 кръга.

"Не съм помислял дори и за секунда за това, няма да го направя и сега. Единственото, което мога да ви кажа, е, че ако "Ливърпул" мисли за рекорди, то няма да спечелим нито един мач, нямаше и да сме спечелили толкова много досега", каза Клоп на пресконференция.

"Ливърпул" води с 13 точки на върха във Висшата лига и се движи по график да подобри куп рекорди. Тимът може да атакува постижението на "Манчестър сити" от 100 точки в края на сезона, а също така се приближава до рекорда от поредни мачове без загуба на "Арсенал", като има 37, а "артилеристите" записаха 49.

"В спорта отборите, които са поставяли рекорди, са го постигали не защото са искали, а защото са били фокусирани във всеки мач и при всяка стъпка. Единственото, което ме интересува в момента, е срещата с "Тотнъм", добави германецът.

Клоп изравни рекорд на Гуардиола

Ден преди срещата с "Тотнъм" Клоп получи и персонална награда, след като беше избран за мениджър на месеца за декември. Германецът изведе тима си до пет победи от пет срещи и беше избран за №1 за четвърти път през сезона.

Единственият месец, в който Клоп не спечели приза, беше октомври, когато наградата отиде във Франк Лампард от "Челси".

С четвъртата си награда за мениджър на месеца Клоп се нарежда до Пеп Гуардиола, като двамата са наставниците с най-много награди в рамките на един сезон. Германецът има още пет месеца, за да излезе начело по този показател.

Клоп и Гуардиола имат общо по седем награди за мениджър на месеца.

"Важно е да останем концентрирани, както футболистите, така и аз. Надявам се да спечеля тази награда и през януари, ако отборът продължи да се представя толкова добре", каза Клоп.

Дневник