Българската федерация по волейбол (БФВ) ще избира внимателно кой да е селекционер на мъжкия национален отбор. Това заяви пред "Дневник" Любомир Ганев, който получи управленски правомощия, а през март се очаква да стане председател на организацията.

"Договорът на Силвано Пранди изтече с края на олимпийската квалификация. Неговата голяма цел беше да класира отбора за олимпийските игри, тъй като той виждаше потенциала, в който някои се съмняваха", каза Ганев.

На олимпийската квалификация в Берлин българският отбор се представи силно и показа променен облик. След три поредни победи, включително срещу Франция и европейския шампион Сърбия, обаче българите загубиха от Германия в полуфинала. Игрите в Токио 2020 ще са вторите след Рио 2016, в които България няма да участва.

По думите на Ганев сега трябва да бъде поставено вниманието върху олимпийските игри в Париж 2024. "В моята управленска платформа съм заложил включването на треньорски съвет. Целта е да има специалисти, които да анализират кой треньор е най-подходящ. Трябва добре да обмислим", продължи Ганев.

Той добави, че Силвано Пранди е един от най-добрите треньори, привличани от българската федерация, и вратата за него остава отворена.

Дневник