Сърбия и Испания са финалистите в първия турнир "АТП къп", като стигнаха до мача за титлата в Сидни. Развоят на надпреварата осигури и вълнуващ мач между първите двама в световната ранглиста Рафаел Надал и Новак Джокович, които ще се срещнат в неделя.

Сръбският тим, воден от Джокович постигна три победи над Русия.

Душан Лайович даде летящ старт на състава след 7:5, 7:6 (1) над Карен Хачанов. След това Джокович се нуждаеше от 2.49 часа, за да надвие Даниил Медведев - 1:6, 7:5, 6:4. Това донесе победа на Сърбия и обезсмисли срещата на двойка.

В него сърбите все пак победиха, като дуетът Никола Чачич и Виктор Троицки се справи с Теймураз Габашвили и Константин Кравчук с 6:4, 7:6 (7).

Във втория полуфинал Испания се справи с Австралия, като също взе двата си мача на сингъл. Роберто Баутиста-Агут победи Ник Кириос по категоричен начин - 6:1, 6:4 само за час и 22 минути.

След него на корта излязоха първите ракети Рафаел Надал и Алекс Де Минор. Световният №1 срещна проблеми с 20-годишния талант и загуби първия сет с 4:6. След това се стигна до оспорвана втора част, в която испанецът се наложи със 7:5.

В третия сет Надал поведе с 4:0 и успя да затвори мача с 6:1.

Дневник