Двама души са задържани за жестокото убийство на 18-годишната Андреа Руменова в белослатинското село Галиче, съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници.

В момента се провеждат разпити, а заподозрените, които са братовчеди, са криминално проявени. Преди година те са пребили жестоко жител на Галиче с камъни.

Единайсетокласничката бе открита с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела сама от няколко дни. По първоначална информация Андреа е била бита и изнасилена преди да бъде убита. Момичето е намерено около 8.40 часа от роднина, който видял, че има пропуснато обаждане през нощта.

Според съседи ученичката била кротка и добра. Тя често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Само помолила съседката си баба Илиана да поглежда към тях и да я пази преди 3-4 дни, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както до сега.

Родителите на Андреа са разведени. Баща ѝ работи в чужбина, а майката имала ново семейство в Бяла Слатина и не контактувала с дъщеря си.

Приятелят на убитата ученичка пък учи във Велико Търново и в момента е там на изпити. Младежът е бил разпитан.

Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков е наблюдаващ прокурор по досъдебното производство за умишлено убийство. Той присъства на близо 4-часовите огледи в Галиче. По случая е мобилизиран целият ресурс на врачанската дирекция на МВР. Помощ оказва и екип от столични криминалисти.,

Дир.бг