След като стана ясно, че херцозите на Съсекс са решили да са финансово независими, Меган Маркъл реши, че може да се върне към професията на актьор. Оказва се, че някогашната звезда от сериала "Костюмари" е подписала договор с гиганта "Дисни" и ще озвучава анимационни филми, твърди "Time". В замяна на ангажимента си към кинокомпанията, от "Дисни" са се ангажирали да направят голямо дарение на благотворителна организация, която се занимава със спасяване на слонове.

Маркъл се отказа от актьорската си кариера през 2017 г., след като се сгоди за британския принц Хари, но според изданието най-вероятно е подписала договора през ноември.

Новината за сделката обаче идва, след като двойката наскоро обяви плановете си да се оттегли като членове на Кралското семейство и да замине на шестседмична почивка в Канада.

По-рано тази седмица Хари и Меган пуснаха съвсем нов свой уебсайт, в който обясняват новата политика на ПР на двойката. На сайта е описано и бъдещото развитие и финансиране на техните благотворителни организации, съобщава "Монитор". Бъдещото финансиране на двойката категорично забранява субсидиране от Кралския двор под каквато и да е форма, като вместо това те ще печелят пари чрез търговски сделки и благотворителна дейност.

На новия сайт на двойката се отбелязва още, че Хари и Меган "ценят способността да печелят професионален доход, което в сегашната монархическа структура във Великобритания им е забранено да правят", въпреки че те ще запазят имението си във Frogmore Cottage с разрешение на кралицата. Поддръжката на имението се финансира от данъкоплатците и е в размер на около 2 млн. паунда годишно.

Днес.бг