Eдиният от двамата задържани по подозрение, че са убили 18-годишната Андреа Руменова в белослатинското село Галиче, е направил пълни самопризнания, съобщиха врачанският в. "Конкурент" и "24 часа".
 

Убиецът на красивата единайсетокласничка е 18-годишният Аксел Олеков. Младежът е криминално проявен и бе задържан заедно с братовчед си Десислав Олеков в ромската махала на селото вчера следобяд. Двамата били разпитвани в ареста на белослатинската полиция цяла нощ, но дълго отричали да имат нещо общо с убийството.

Даващият непрекъснато противоречащи си признания Аксел накрая се сринал и признал, че той е заклал момичето. Известният с изцепките и побоищата в Галиче наркоман завел разследващите в махалата в Галиче и им показал къде е скрил ножа, с който прекъснал живота на Андреа.

След разпита другият заподозрян Десилав Олеков бил освободен от ареста. Аксел обаче остава зад решетките и днес ще бъде поискано от съда в Бяла Слатина той да остане за постоянно в ареста, докато приключи следствието по случая.

Голото тяло на 18-годишната Андреа бе открито вчера сутринта около 8.40 часа в двора на семейната къща в Галиче. Стана ясно, че момичето е било пребито, изнасилено, а след това гърлото й е било прерязано. Андреа била сама, тъй като баща й и брат й работели в Англия, а майка й имала ново семейство и не контактувала с дъщеря си.

Съучениците на убитото момиче настояват извършителят да понесе най-тежкото наказание. По думите им Андреа е била кротко, тихо и усмихнато момиче. От Окръжната прокуратура във Враца заявиха, че е образувано досъдебно производство и по случая работят двама прокурори.

"Мислим да направим подписка и да изгоним цялото му семейство от селото. Надявахме се да не е така и да не сме живели с такова чудовище", каза пред Нова телевизия Касъм Касъмов.

Дир.бг