анчестър сити" постигна втората си най-убедителна победа от началото на сезона, разгромявайки с 6:1 "Астън Вила" като гост в последен мач от 22-ия кръг във Висшата лига. "Гражданите" не срещнаха никакъв проблем на "Вила парк", като мениджърът на тима Пеп Гуардиола дори си позволи да даде почивка на основни играчи като Рахим Стърлинг, Бернардо Силва и Кайл Уокър.

В тяхно отсъствие "Сити" се развихри и реши всичко до почивката, когато водеше с четири гола.

Благодарение на успеха "Сити" излезе втори в класирането, изпреварвайки "Лестър". "Гражданите" обаче са на 14 точки зад лидера "Ливърпул", който е и с мач по-малко.
Двубоят беше исторически за Серхио Агуеро, който вкара хеттрик. Аржетинецът счупи два рекорда, като хеттрикът му го изстреля на върха в тази класация. Дотук Агуеро делеше първата позиция с легендата Алън Шиърър.

Нападателят на "Сити" вече има и 176 гола във Висшата лига и стана пети по резултатност. Нито един друг чужденец обаче няма повече, като пред Агуеро са Шиърър (260), Уейн Руни (208), Андрю Коул (187) и Франк Лампард (177).

"Сити" поведе още в 18-ата минута, когато Агуеро асистира на Рияд Марез. Само шест по-късно алжирецът се разписа още веднъж, този път след подаване на Габриел Жезус.

До почивката Агуеро вкара, като беше точен в 28-ата минута. В самия край на първата част Жезус се разписа след прекрасно подаване на Де Бройне.

През второто полувреме дойдоха миговете на Агуеро. Аржентинецът се разписа в 57-ата и 81-ата минута, за да оформи хеттрика си.

 До края на мача "Астън Вила" потърся яростно поне почетен гол. След няколко пропуска се стигна до последната минута на редовното време, в която Илкай Гюндоган извърши нарушение в наказателното поле и "Вила" получи дузпа.

Анвар Ел Гази беше точен от 11-те метра, оформяйки крайния резултат. С попадението бирмингамци се спасиха от угрозата да запишат най-тежката загуба във Висшата лига в историята си.

Дневник