Жена е загинала при силния взрив във варненския блок рано тази сутрин. Инцидентът е станал около 4:20 часа тази сутрин в апартамент на шестия етаж в блок 302, където живеел 60-годишен мъж.

Пламъците вече са потушени, а на мястото все още има полиция и пожарен екип.

"Сила на взрива е сериозна и със сериозни материални щети. 7 възрастни и 4 деца бяха изведени от сградата, защото имаше и голям пожар. Към момента се установява какво се е случило с още една жена, която е живеела в съседния на взрива апартамент. Всички изведени 11 човека са в болнични заведения. Една жена е с висока степен на обгазяване, но без опасност за живота", заяви за Bulgaria ON AIR кметът на Варна Иван Портних.

Тепърва ще се изяснява какво е причинил смъртоносният взрив, като най-вероятно не става дума за взрив от газова бутилка.

Пожарът е овладян и загасен, има много силна задименост, уточни Портних.

Издирва се собственикът на взривения апартамент – 67-годишен мъж, бивш служител на МВР. По неофициално информация той е съхранявал взривни вещества в дома си.

Конов уточни, че от блока са евакуирани и отведени в болница 18 души, а в лечебното заведение са останали 4 жени и три деца.

Днес.бг