Предстоят интересни времена". Така главният прокурор Иван Гешев отговори на журналистически въпрос, свързан с кризата с водата в Перник.

На брифинг във Враца той каза, че главният прокурор не контролира всички дела в реално време и не пожела да отговаря на журналистически въпроси след ареста на бившия екоминистър Нено Димов. Той поясни и че нямал разрешение от наблюдаващия прокурор да дава информация по казуса. "Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателната отговорност на лица, които смятаме, че са виновни, а съдът ще реши дали те са виновни", обяви Гешев.

По думите му няма причина прокуратурата да не спази закона и ще разследва всеки, без значение от длъжността, която заема.

Гешев отговори и на въпрос дали е било нужно задържането под стража на Нено Димов, който подаде оставката си като министър от ареста. По думите на главния прокурор, след като съдът е решил, че трябва да остане под стража, никой не може да подлага под съмнение това решение. Той припомни и че прокурорите и членовете на изпълнителната власт нямат имунитет.

Дневник