Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва в турнира в София. Надпреварата ще се проведе от 27 септември до 4 октомври в "Арена Армеец".

"Развълнуван съм и съм много щастлив, че се завръщам да играя на "София оупън" тази година. Спомените, които имам от 2017 година, са незабравими. Подкрепата от всички фенове и да играя пред тях – това беше просто невероятно. Очаквам с нетърпение да видя всички в "Арена Армеец" през септември 2020 г.", заяви Димитров, цитиран от организаторите.

От четирите сезона дотук Димитров участва само през 2017 г., когато стана шампион. Година по-късно заради травма той беше сменен от Стан Вавринка.

През 2019 г. турнирът беше силен, като петима от участниците - шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас, Матео Беретини, Гаел Монфис и Роберто Баутиста Агут, завършиха годината в топ 10 на световната ранглиста.

"Участието на Григор Димитров е много важно и за хилядите деца, които ще имат възможност да се докоснат до най-добрия български тенисист. Дай Боже да запалим още много деца по тениса, защото това е наша основна мисия. Пожелавам на Григор Димитров през 2020 г. да спечели втората си титла от "София оупън", а неговото вдигане на трофея над надписа "София" пред феновете в "Арена Армеец" да бъде част от пътя му за завръщане там, където е бил и където му е мястото в световния тенис", заяви президентът на българската федерация Стефан Цветков.

Той каза, че турнирът е най-значимото световно спортно събитие, което ще се проведе в страната през годината. По думите му миналата година "София оупън" е бил наблюдаван от над 45 000 зрители на живо в "Арена Армеец" и е достигнал до 280 милиона души международна телевизионна аудитория.

"Неслучайно топ тенисисти с радост се връщат в България или с радост приемат да дойдат за първи път, след като са чули позитивни отзиви от свои колеги, които вече са играли в "Арена Армеец". Несъмнено ги привлича и публиката, тъй като "София оупън" е един от турнирите от сериите АТП 250 с най-висока посещаемост. Верните български фенове са основна причина турнирът да остане тук", заяви Цветков.

"Щастлив съм, че можем да отпразнуваме с всички фенове на тениса в България прекрасната новина, че Григор Димитров ще участва на "София оупън 2020". Четирите издания на турнира в София бяха изключително успешни и съм убеден, че петото също ще се превърне в събитие от световно ниво, с което България да се гордее", каза Барат Годхинди, управляващи директор на компанията Brandplus Inc, която организира турнира.

От тази година събитието вече ще е през есента. "Целта ни е да продължаваме да развиваме "София оупън", добави Годхинди.

Билетите за турнира

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 14 януари в 10 часа на Eventim.bg и в мрежата на Eventim в цялата страна.

Пакетните билети са за три категории места в залата и са съответно 165 лева, 235 лева и 315 лева. Цената на пакетните билети за последните четири дни, включващи и полуфиналите, и финала на "София оупън" дава и бонус за безплатно посещение на първите четири дни (27-30 септември).

Индивидуални билети за осемте дни ще се предлагат на по-късен етап.

Дневник