Ернесто Валверде вече не е треньор на "Барселона", като каталунците обявиха раздяла със специалиста около полунощ в понеделник. След два сезона и половина начело на тима баският наставник се разделя с "Барселона" по взаимно съгласие.

Само минути, след като клубът съобщи на сайта си, че Валверде няма повече да е треньор, беше съобщено името и на неговият наследник - Кике Сетиен, който преди това водеше "Бетис".

Валверде записа 163 мача начело на "Барселона", като спечели 108 от тях (66.25%), 35 пъти завърши наравно и записа 20 загуби. Под негово ръководство каталунците спечелиха два пъти титлата в Ла Лига и по веднъж купата и суперкупата на Испания.

След провала в Суперкупата на Испания през миналата седмица "Барселона" взе решение да се раздели с него.

Назначението на Сетиен дойде минути по-късно, въпреки упоритите информации, че фаворит за поста е бившият капитан на "Барселона" Шави Ернандес. Сетиен е на 61 години и до юни 2019 г. водеше "Бетис".

В кариерата си той е водил ище "Расинг", "Поли Ехидо", "Логонес", "Луго" и "Лас Палмас". Най-доброто му класиране с "Бетис" е през 2018 г., когато класира тима от Севиля за Лига Европа. В началото на миналата година Сетиен беше свързван с "Барселона".

Дневник