Григор Димитров победи хърватина Борна Чорич с 6:3, 5:7, 10:8 в мач от демонстративния турнир Kooyong Classic. Надпреварата е използвана за подготовка преди Australian Open, който започва на 20 януари.

Срещата продължи малко под два часа, а Димитров показа добра игра, за да се справи с Чорич, който е №28 в света в момента. Най-доброто му класиране в ранглистата беше преди година и половина, когато стигна до 12-а позиция.

Българинът проби в четвъртия гейм на първата част, с което си осигури аванс и до края на частта не допусна грешка, за да я затвори с 6:3 след 38 минути игра. Вторият сет беше много оспорван, с дълги разигравания и продължителни геймове. Пробив дойде в последния момент, като при 6:5 в своя полза Чорич взе подаването на Димитров и така изравни резултата.

В шампионския тайбрек имаше редица обрати, като Димитров водеше с 4:3, но след това Чорич обърна при 6:7. Последва серия на Димитров, за да може българинът да спечели с 10:8.

"Опитвах се да се фокусирам върху нещата, които зависят от мен. Атмосферните условия не зависят от мен. Обичам да съм тук, в Австралия, преди Australian Open. Опитвам се да остана позитивно настроен. Трябва да работя върху още неща и смятам, че мога да се представя още по-добре", каза Димитров.

Дневник