"Тотнъм" е "Тотнъм" и не може да бъде като другите отбори", това обясни Жозе Моуриньо пред журналисти, попитан дали не завижда малко на колегите си Юрген Клоп и Пеп Гуардиола, които разполагат с по-силни състави в "Ливърпул" и "Манчестър сити" и се борят за титлата.

"Гледах "Сити", на пейката имаха играчи като Стърлинг, Бернардо Силва, Отаменди, Гюндоган. А в "Ливърпул" имат контузени футболисти от класата на Матип, Деян Ловрен, Фабиньо и Наби Кейта. Не им завиждам, имам си прекрасна работа. Но все пак различна работа, както всеки клуб е различен", каза Моуриньо.

Специалния изведе "Тотнъм" до шест победи в първите си 13 мача, но има и пет поражения. Засега португалецът не успява да стабилизира тима си в защита, като е допуснал 20 попадения, а освен това няма да може да разчита до април на основния си голмайстор Хари Кейн.

Моуриньо поема отбор по средата на сезона едва за втори път в своята кариера. Първият случай беше през 2001 г., когато застана начело на "Порто". Сега, 19 години по-късно, той описва ситуацията като сходна.

"Поех отбора в трудно време, тогава приключи една епоха за "Порто", в която тимът не печелеше. След това освободих 12 футболисти, привлякох толкова нови и всичко започна отначало. Опитът ми показва, че нещата са сходни и доброто и лошото от миналото трябва да се загърбят, и просто да се работи", добави португалецът.

Дневник