Германският шампион "Байерн" продължи партньорството си с автомобилния производител "Ауди", съобщиха от клуба. Двете страни подписаха договор до 30 юни 2029 г., като сегашното споразумение изтичаше през лятото на 2025 г.

Според германските медии сделката е на стойност 500 милиона евро, като "Ауди" ще плаща по 50 милиона на година. Досега "Байерн" получаваше по 35 милиона евро от германския производител на автомобили.

"Щастлив съм от разширяването на партньорството ни с "Ауди". За "Байерн" това споразумение е важна стратегическа стъпка в бъдещето. "Байерн" и "Ауди" работят заедно повече от едно и половина десетилетия по начин, който е надежден, искрен и от полза за двете марки", каза изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Споразумението с "Ауди" идва няколко месеца, след като очакваната сделка между "Байерн" и БМВ пропадна. Автомобилната компания от Бавария и германският шампион бяха в напреднали разговори за партньорство, което щеше да измести "Ауди" като акционер в клуба.

"Ауди" спонсорира "Байерн" от 2002 г. Компанията е акционер заедно с "Алианц" и "Адидас", които също имат дял от 8.33% в клуба.

Дневник