Бившият министър на околната среда Нено Димов остава за постоянно в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд, като обяви акта си към 16.30 ч.

Съдиите отчетоха тежестта на обвинението и тежката обществена ситуация, до която е довело неговото поведение.

По време на гледането на мярката за неотклонение прокурорите Росица Славова и Николай Христов пледираха да бъде потвърдено задържането, защото са засегнати голям брой хора. Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев днес не беше в съдебната зала. Повече за гледането на мярката четете тук.

Министърът на околната среда Нено Димов е в ареста от седмица. Той беше зрелищно отведен за разпит на 9 януари, а впоследствие задържан първоначално с 24-часова мярка, наложена от МВР. След това прокуратурата му повдигна обвинение за безстопанственост и поиска той да остане в ареста постоянно. От ареста той подаде оставка като министър, а издигналата го политическа сила - ВМРО, определи действията на прокуратурата като политическо убийство.

На мястото на Димов вчера депутатите гласуваха да застане Емил Димитров-Ревизоро. Неговата кандидатура беше подкрепена от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Дневник