Четвъртият вот на недоверие към кабинета "Борисов" 3 заради провала в управлението на околната среда и водите изглежда обречен на неуспех, след като днес депутатите от изключената от "Обединени патриоти" партия "Атака" отказаха среща с инициатора БСП. Мотив за вота са водната криза в Перник и мръсния възддух в много градове.

Засега вотът на недоверие, който ще бъде внесен в понеделник, ще бъде подкрепен само от БСП и ДПС, които имат общо 104 народни представители. За да е успешен, са нужни 121 гласа.

Пред радио "Фокус" Явор Нотев от "Атака" каза, че депутатите ще вземат окончателно решение как да гласуват по вота след като направят обективен политически анализ на случващото се в страната.

Депутатите от "Воля" все още не са решили как ще гласуват, но дават заявки, че по-скоро няма да подкрепят вота. Те изразиха съмнение, че БСП въобще ще внесе вота, тъй като понякога партията действала с управляващите. Ако такъв бъде внесен, депутатите на Веселин Марешки ще се запознаят подробно с мотивите и ще решат как да гласуват.

Очаква се вотът на недоверие към правителството да бъде внесен в понеделник, а дебатите - да са до края на следващата седмица.

Дневник