Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе днес сутринта среща с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова.

На нея ще бъдат представяни и обсъдени проекти за решаване на водната криза в Перник. На разговора ще присъстват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Срещата започва в 9 часа, а след нея ще има изявления за медиите. Днес кметът на Перник Станислав Владимиров обяви вчера, че очаква да се представят трайни решения на проблема с водата на града. Такова обещания през седмицата даде министъра на икономика Емил Караниколов.

Перник е на воден режим от 18 ноември. От 20 декември той беше затегнат допълнително, като сега вода има 8 часа на денонощие.

До момента държавата е набелязала редица мерки - ремонт на пречиствателни станции, подмяна на части от централния водопровод и други, за реализацията на които бяха отпуснати 35 милиона лева. Основният проблем остава, че в язовир "Студена" не постъпват достатъчно нови количества вода.

Дневник