С три гола в своя дебют тийнейджърът Ерлинг Браут Холанд изведе "Борусия" (Дортмунд) до паметен успех с 5:3 над "Аугсбург" при подновяването на Бундеслигата. Норвежецът, който подписа с жълто-черните преди месец, се появи от резервната скамейка, когато тимът му изоставаше с 1:3 на "WWK арена".

Само за 23 минути, между 56-ата и 79-ата, Холанд оформи хеттрика си. Роденият през 2000 г. нападател стана първият футболист на "Дортмунд" от Пиер-Емерик Обамеянг през 2013 г., който вкарва хеттрик още в дебюта си. По ирония на съдбата това се случи отново срещу "Аугсбург".

Домакините направиха много силно първо полувреме, след което водеха с 1:0 с гол на Флориан Нидерлехнер. Веднага след подновяването на играта Рихтер вкара втори гол за "Аугсбург" в 46-ата минута, а три по-късно "Борусия" върна едно попадение чрез Юлиан Бранд. Нидерлехнер се разписа още веднъж в 55-ата и изправи гостите до вратата.

Холанд влезе на терена само минути по-късно и в 59-ата намали. Той получи пас от Джейдън Санчо и с едно докосване прати топката в мрежата с левия крак. В 61-ата минута Санчо сам реализира. Британецът овладя дълъг пас от Матс Хумелс, излезе зад защитата, преодоля и вратаря, за да се разпише в празната врата, за да изравни.

Между 70-ата и 79-ата минута дойдоха и миговете на Холанд. Той изведе тима си напред. Първо с гол от метър пред голлинията след подаване на Торган Азар, а 11 минути преди края след асистенция на Марко Ройс.

Дневник