Французинът Мартен Фуркад се възползва максимално от отсъствието на големия си конкурент Йоханес Тингес Бьо и записа четвърта поредна победа в биатлона. 31-годишният състезател спечели преследването на 12.5 км в Руполдинг, с което затвърди добрата си форма от началото на годината.

В четвъртък Фуркад триумфира в спринта в германския зимен курорт, а няколко дни по-рано записа победи в спринта и масовия старт в Оберхоф.

Французинът беше безгрешен при четирите си стрелби и измина дистанцията в преследването за 31:26,8 минути. Втори и трети останаха сънародникът му Кентен Фийон Майе (+17,6 сек.) и Ветле Кристиансен (+46,0). Французите можеха да окупират подиума, но Симон Дестио остана на една десета от норвежеца.

Димитър Герджиков беше единственият българин, който участва в състезанието. С четири пропуска в стрелбата той завърши 53-и с изоставане от 5:26,7 мин.

Бьо, който спечели пет от първите седем надпревари за сезона, реши да пропусне стартовете в Оберхоф и Руполдинг заради раждането на сина си. В генералното класиране носителят на Световната купа се смъкна до седмото място с 374 точки, като начело е Фуркад с 507.

Следващите стартове в биатлона са в словенския зимен център Поклюка, като ще се проведат от 23 до 26 януари.

Дневник