Ние сме привърженици на "Левски", не лобисти на лотарията. За съжаление в последните десетилетия клубът се е превърнал в заложник на тежки бизнес интереси", така председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" (НКП) Степан Хиндлиян изрази позицията на запалянковците по казуса с предложението за национализиране на лотарията и собственика на сините Васил Божков.

След проведена среща с бизнесмена през уикенда, феновете на "Левски" поискаха да се срещнат и с премиера Бойко Борисов "притеснени за бъдещето на клуба".

"Искаме среща с Борисов, не защото г-н Божков ни е посъветвал,а водени от идеята, че в последните години има намеса на държавата в управлението на "Левски". Най-вече от това как се предава собствеността на клуба", каза още Хиндлиян в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

"Ако тези 50 милиона лева, които визира министър Кралев, ще оправят спорта, въпросът е защо не се одържавява бизнесът на собственика на "Литекс", който играе в София или на "Лудогорец" г-н Домусчиев".

"От тези 50 милиона може да стане един стадион "Българска армия" например. Не би било лицеприятна гледка, ако хиляди фенове на "Левски" излязат да протестират по улиците", каза още Хиндлиян.

Дневник