"Макс спорт" започва излъчване на Световния рали шампионат (WRC) от началото на сезон 2020, обяви телевизията. В следващите три години спортните канали на А1 ще излъчват един от най-интересните автомобилни шампионати.

Предаванията започват още от този уикенд с рали "Монте Карло", първи кръг за новия сезон. Надпреварата ще бъде излъчена по "Макс спорт 2", а за пряко предаване са предвидени пет скоростни отсечки – първата в четвъртък вечер, както и по две в събота и неделя.

Преди години БНТ излъчваше по един етап от всеки кръг във WRC, а през 2019 г. шампионатът премина в ефира на "Ринг". От "Макс спорт" добавят, че всички 13 кръга от сезона ще бъдат излъчени.

WRC е поредният моторспорт шампионат, който каналите на А1 ще излъчват след MotoGP, американските серии НАСКАР, австралийският Суперкарс шампионат и др.

Няколко дни по-рано bTV Media Group обяви, че придобива правата за излъчване на турнира за Купата на краля на Испания по футбол. Надпреварата ще се излъчва по bTV Action и "Ринг". Договорът е за три години.

Дневник