Адвокатът, защитаващ интересите на Кубрат Пулев - Джон Уърт, заяви, че има голям интерес за очаквания мач между българина и Антъни Джошуа. Щабовете на двамата преговарят за организирането на срещата.

В момента за фаворит се смята Истанбул. Пред "Дневник" мениджърът на Пулев - Ивайло Гоцев, каза преди дни, че предложение има и от Саудитска Арабия. Преди седмици от щаба на Хърн посочиха като вариант стадиона на футболния "Тотнъм" в Лондон.

Уърт заяви пред ESPN, че има напредък в преговорите. "Единствените континенти, които не са в играта, доколкото знам, са Антарктида и Австралия", посочи той.

Кубрат Пулев е официален претендент на Международната федерация по бокс (IBF). Той стига до трета възможност да се бие за световната тила.

"Смятам, че съм се развил отлично, щом съм на това ниво да съм номер едно в света. Остава последният връх на планината, тоест най-стръмното и най-трудното, което всъщност може и да се окаже най-лесното", каза Пулев в интервю за "Дневник" преди месец.

Преди малко повече от пет години българинът загуби от Владимир Кличко. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

Дневник