Шефът на американската компания „Амазон“ Джеф Безос отново оглави списъка на най-богатите хора в света, след като беше на второ място в продължение на три дни, като изостана от Бернар Арно, генерален мениджър на френския консорциум LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy). Това съобщи „Форбс“, цитиран от ТАСС.

Според него състоянието на Безос вече е 116,1 милиарда долара (от 17 януари насам то е нараснало с 489 милиона долара поради растежа на акциите на “Амазон“), а Арно е загубил 3,7 милиарда долара за същия период, като богатството му се оценява на 112,9 милиарда долара. Според „Форбс“ акциите на LVMH са паднали с 1,1% днес, поради избухването на новия коронавирус в Китай, който ще се отрази негативно на туризма и пазаруването преди китайската Нова година.
 

На 16 декември 2019 г. Арно за първи път оглави списъка на най-богатите бизнесмени на планетата. Богатството му за един ден нарасна с 1,8 милиарда долара до 109,6 милиарда долара, което му позволи да изпревари Безос, чието състояние по това време беше оценено на $ 109,5 милиарда.

Дарик