Преговорите за мача за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев продължават, като българинът иска да изкара възможно най-много пари. Това заяви мениджърът на Джошуа - Еди Хърн.

Според него перфектният сценарий е двубоят да се проведе във Великобритания. "Джошуа иска да се боксира тук. Той вече го направи в Саудитска Арабия и преди това в Ню Йорк".

Хърн допълни: "За мен е време да се върнем вкъщи. Лошата новина е, че Кубрат Пулев иска да изкара възможно най-много пари от битката и той осъзнава, че има повече пари в Истанбул, Саудитска Арабия, Конго или Нигерия".

Мениджърът на британеца каза още, че Джошуа е получил голяма оферта, за да се боксира в Саудитска Арабия с победителя от реванша между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Пулев е официален претендент на Международната федерация по бокс (IBF). Той стига до трета възможност да се бие за световната тила.

Наскоро Би Ти Ви съобщи, че е постигнато споразумение и мачът ще е в Истанбул през май. Новината беше споделена и в официалната фейсбук страница на българския боксьор.

По-късно мениджърът на Пулев - Ивайло Гоцев, заяви пред "Дневник" от Истанбул, че мачът все още не е потвърден. Той посочи, че преговори се водят както с Турция, така и със Саудитска Арабия, където през декември Джошуа се върна на световния връх след победа срещу Анди Руис.

Дненвик