"Ливърпул" постигна една от най-трудните си победи от началото на сезона, като издържа на сериозното предизвикателство, отправено от "Уулвърхемптън". Лидерът във Висшата лига взе точки при гостуването на "Молиню" след 2:1.

Джордан Хендерсън изведе мърсисайдци напред още в осмата минута, но в 51-ата Раул Хименес изравни. Роберто Фирмино се разписа в 84-ата и по този начин донесе нов успех на "Ливърпул".

Гостуването беше много трудно за тима на Юрген Клоп, след като ""Уулвърхемптън" направи силно второ полувреме.

Успехът позволи на "Ливърпул" да продължи впечатляващата си серия. Тимът записа 14-а поредна победа и общо 40-и мач без загуба. Мърсисайдци се изравняват с "Челси" с втората най-дълга серия без поражение и вече са само на девет от върховото постижение на "Арсенал".


Мърсисайдци водят с 16 точки пред втория "Манчестър сити", като имат и мач по-малко. "Уулвс" заема седмото място с 34 точки, колкото имат още "Манчестър юнайтед" и "Тотнъм", намиращи се на петата и шестата позиции.
След само осем минути гостите успяха да открият резултата. След натиск се стигна до корнер отляво на вратата на "вълците". Трент Александър-Арнолд центрира остров, а Джордан Хендерсън се извиси и отбеляза с глава - 0:1.


Попадението на капитана на мърсисайдци отбеляза и 32-ият пореден мач, в който "Ливърпул" не пропусна да се разпише. За последно тимът на Юрген Клоп беше спрян в дербито с "Евертън" на 3 март 2019 г. (преди 326 дни), когато сблъсъкът завърши 0:0.

"Ливърпул" обаче трябваше да понесе тежък удар, когато в 33-ата минута Садио Мане получи контузия и напусна терена, а вместо него влезе Такуми Минамино.

Въпреки желанието на японеца и схемата, която мърсисайдци запазиха, излизането на Мане се отрази. Гостите вече не пресираха толкова ефективно и след почивката "Уулвърхемптън" заигра много по-добре.

Едва шест минути след подновяването на играта "вълците" изравниха. Раул Хименес вкара с глава след хубаво центриране на Адама Траоре.

Голът на Хименес прекъсна и впечатляваща серия от 726 минути без допуснато попадение в мрежата на мърсисайдци. За последно тимът беше получил в дербито с "Евертън" в началото на декември (5:2).

След като тимът на Нуно Еспирито Санто нямаше нито един точен удар преди почивката, то през втората част създаваше много по-опасни положения и освен попаденито на Хименес, принуди Алисон да се намесва още два пъти и да спасява.

Въпреки колебливото си представяне след почивката "Ливърпул" получи златен шанс да стигне до успеха в 82-ата минута. Тогава Роберто Фирмино се озова на отлична позиция, но ударът му по тревата беше отразен с крак от Руй Патрисио.

Две минути по-късно бразилецът се поправи. След подаване на Хендерсън Фирмино стреля безпощадно с левия крак и не остави шансове на вратаря на "вълците".

До края на двубоя "вълците" опитаха да се върнат за втори път и притиснаха гостите. Най-доброто положение пропиля резервата Диого Жота в добавеното време, като от шест метра не уцели вратата.

Дневник