Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към феновете на "Левски" по време на срещата си с техни представители в Министерския съвет.

Изказването на Борисов идва в момент, в който собствеността на отбора е в ръцете на Георги Попов. Той е един от най-приближените до Васил Божков, който пък стои зад собствеността на основния спонсор на "сините" "Национална лотария".

Феновете поискаха срещата заради притесненията си за бъдещето на "Левски". В нея участват петима представители от четири организации, като тя започна след 10 ч. и провеждането й продължава.

На срещата от страна на държавата присъстват и министърът на спорта Красен Кралев, както и този на финансите - Владислав Горанов.

Националния клуб на привържениците (НКП) е представен от председателя Степан Хиндлиян и члена на управителния съвет Димитър Костадинов, който е брат на Любомир Костадинов-Младежа, определян като най-влиятелната фигура сред крайните фенове на сините.


"Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Законът за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с "Левски", какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък", казва Хиндлиян според прессъобщението до медиите.

От другата голяма фенска организация "Ултрас Левски" е председателят ѝ Адриян Петров. Тръстът "Синя България" се представлява от председателя Даниел Стрезов, а сдружението "Сини сърца" - от Илия Христов.

Дневник