Посолството на Русия в България е научило от сайта на прокуратурата, че двама дипломати са заподозрени в шпионаж. Това каза за РИА "Новости" представител на посолството малко след като българската институция разпространи информацията.

Никаква информация за случая не е постъпвала по официални канали, заяви и посланик Анатолий Макаров пред ТАСС.

От коментар се въздържа и прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков. "Не разполагам с никаква информация, става въпрос за дипломати," каза Песков.

Няколко часа след случая, който за втори път през последните месеци вероятно ще доведе до изгонване на руски дипломати, почти няма коментари в руските медии. "Източник от Москва" обаче обяснява за ТАСС, че според него ситуацията е "представление на българските власти." "София изглежда глупаво," продължава същият, неназован източник. "Всякакви подобни въпроси обикновено не се решават с микрофона."

Дипломатически източник на "Интерфакс" междувременно заявява, че все още е рано да се коментира дали Москва ще отговори огледално, както направи след изгонването на един от първите секретари в руската дипломатическа мисия. Според този източник руската страна е в контакт с българските власти заради случая.

Дневник