Барселона" допусна грешна стъпка в Ла Лига след загуба при гостуването си на "Валенсия". На стадион "Местая" "прилепите" проведоха отлично мача в тактически план и надвиха с 2:0 испанския гранд, който предимно владееше топката, без да атакува опасно.

Вратарят Андре тер Щеген спаси "Барселона" от по-голяма загуба. Германският страж отрази дузпа в началото на мача, а негови ключови намеси през първото полувреме дълго време поддържаха резултата равен.

Кулминацията дойде през втората част, когато Жорди Алба си отбеляза автогол при опит да блокира удар на Максимилиано Гомес, който по-късно оформи крайния резултат.

Това беше първа загуба за "Барселона" под ръководството на новия треньор Енрике Сетиен. Поражението идва в третия му мач начело на каталунците, като колебанията на тима се видяха и в първите два двубоя срещу "Гранада" и "Ибиса".

След загубата "Барселона" остава с 43 точки, колкото има и "Реал", като белите гостуват на "Валядолид" в неделя. "Валенсия", който прекъсна серия от седем мача без победа срещу каталунците, е временно пети с 34 точки.

"Барселона" изигра слаб мач, като действията на халфовата линия бяха напълно неутрализирани, а Лионел Меси и Антоан Гризман останаха изолирани в атака. Въпреки че владееха топката в 74% от времето, каталунците не създадоха нямаха много възможности за гол.

Футболистите на "Валенсия" изчакваха удобен момент и действаха на контраатака. Това им донесе успех, като Тер Щеген трябваше да прави пет спасявания в първите 31 минути. Вратарят на "Барселона" дори спаси дузпа на Гомес, отсъдена заради нарушения на Жерар Пике.

Гомес отново беше в центъра на събитията, като след негов удар Алба си отбеляза автогол. Изстрелът на нападателя на "Валенсия" излизаше в аут, но бранителят на каталунците отклони топката неспасяемо във вратата.

12 минути преди края на мача атака отдясно се пренесе към лявото крило, където Гомес имаше време да овладее и се разписа от границата на наказателното поле.

Дневник