„Шумен“ записа втора категорична победа над „Видабскет“ в рамките на 24 часа. Днес в зала „Младост“ шуменци се наложиха със 112:60. За „Шумен“ това бе 11-та победа в А група този сезон и отборът продължава да оглавява класирането в групата.

В двубоя днес нямаше никаква интрига. Домакините овладяха играта още в първите десет минути, натрупаха разлика от 20 точки, а на полувремето поведоха с 57:32.

Разликата в точките даде възможност на треньорите Янко Янков и Звонко Папак да пуснат в игра всички свои играчи. През второто полувреме шуменци продължиха да водят и без изненада записаха нова победа срещу изпадналия в криза „Видабаскет“.

Най-резултатен в днешния мач с 18 точки бе Марин Маринов, по 15 вкараха Йоан Йоргов и Виктор Серафимов. Николай Николов се отчете с 13 точки, а Никола Николов с 12.

В следващите три кръга от първенството на А група „Шумен“ ще гостува – първо на „Чавдар“ в Троян,  след това на „Славия“, а после играе два мача в Самоков с „Рилски спортист-2“. По програма шуменци ще бъдат домакини на 23 февруари, когато посрещат ЦСКА.

ШУМ.БГ